پرش به محتوا
لوگو سایت ابزار توسن
  • صفحه اصلی
  • همه مقالات
  • راهنمای ابزارها
  • راهنمای مشاغل
  • ایمنی در کار
  • با هم بسازیم
  • اخبار و رویدادها
  • صفحه اصلی
  • همه مقالات
  • راهنمای ابزارها
  • راهنمای مشاغل
  • ایمنی در کار
  • با هم بسازیم
  • اخبار و رویدادها

چرا دریل سطح را سوراخ نمی‌کند؟ 10 علت سوراخ‌نکردن دریل و راهکار رفع مشکل

  • تاریخ انتشار: 03/02/31
  • زمان مورد نیاز برای مطالعه :10 دقیقه
  • نویسنده: تیم توسن
علت سوراخ‌نکردن دریل

فهرست مطالب

دریل‌کاری راحت‌ترین کار ممکن به نظر می‌رسد اما گاهی همین کار ساده به یک چالش بزرگ تبدیل می‌شود. می‌خواهید چوب، دیوار یا فلزی را سوراخ کنید اما دریل‌تان یاری نمی‌کند یا در حین دریل‌کاری، دستگاه تصمیم می‌گیرد که دیگر بیشتر از آن به عمق سطح نفوذ نکند؛ چرا این اتفاق می‌افتد؟ و چگونه باید این مشکل را رفع کرد؟ در این مطلب 10 علت سوراخ‌نکردن دریل را نام می‌بریم و توضیح می‌دهیم که با چه راهکارهایی می‌توانید مسئله را حل کنید.

 

10 علت سوراخ‌نکردن دریل 

از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شوند دریل برقی یا شارژی شما سطح موردنظرتان را سوراخ نکند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

1. از متۀ نامناسب استفاده می‌کنید.

شایع‌ترین علت سوراخ‌نکردن دریل، عدم استفاده از متۀ مناسب است. مته‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند و هر یک کاربری خاص خود را دارند؛ متۀ چوب فقط برای همین متریال جواب می‌دهد و نمی‌توان از آن برای سوراخ‌کردن دیوار یا مصالح ساختمانی استفاده کرد. 

شاید گاهی بتوانید از متۀ خود برای کاربری‌های دیگر استفاده کنید و برای مثال با متۀ آهن، دیوار سوراخ شود، اما با این کار باعث می‌شوید به‌مرور زمان نوک مته بسوزد و تیزی خود را از دست بدهد؛ بنابراین همیشه قبل از هر کار و عملیاتی، ابتدا از تناسب مته نصب‌شده به دستگاه با نوع و جنس قطعۀ کارتان اطمینان حاصل نمایید.

علت سوراخ‌نکردن دریل

2. آیا متۀ شما از کیفیت لازم برخوردار است؟

متۀ بی‌کیفیت از قدرت و مقاومت خوبی برخوردار نیست و مشکلات زیادی ایجاد می‌کند؛ پس طبیعی است که وقتی کار، کمی سخت‌تر شود از عهدۀ آن بر نیاید یا اصلاً در حین دریل‌کاری بشکند. مته‌های نامرغوب در طول زمان به دستگاه آسیب می‌زنند و ممکن است به کاربر هم صدمه وارد کنند؛ پس باز هم تأکید می‌کنیم در انتخاب و خرید مته مناسب دقت نمایید.

 

3. آیا جهت چرخش سه‌نظام درست انتخاب شده است؟

اغلب دریل‌ها مجهز به کلیدی هستند که توسط آن می‌توان جهت چرخش سه‌نظام را به‌صورت چپ‌گرد یا راست‌گرد تعیین کرد. معمولاً برای سوراخ‌کاری جهت چرخش سه‌نظام در جهت عقربه‌های ساعت و به سمت راست است. برای بررسی جهت چرخش، دریل را به درستی در دست بگیرید و از پشت به سه‌نظام نگاه کنید.

وقتی سطح سوراخ نمی‌شود یا سوراخ‌کاری با اصطکاک زیادی صورت می‌‌گیرد ممکن است مشکل از  جهت چرخش باشد و بهتر است آن را تغییر دهید.

 

4. مکانیزم درستی را برای دریل‌کاری انتخاب نکرده‌اید.

در حالت معمول، دریل با چرخاندن سریع مته سطح را سوراخ می‌کند. اما وقتی با سطوح سختی چون دیوار و مصالح ساختمانی روبرو می‌شویم این، مکانیزم چکشی دستگاه است که به کمک‌مان می‌آید. با فعال‌کردن حالت چکشی، دستگاه علاوه بر چرخش، ضرباتی را هم به سطح وارد می‌کند تا سوراخ‌کاری، مؤثرتر و سریع‌تر انجام شود. 

در برخورد با چنین سطوحی حتماً مکانیزم یا حالت چکشی ابزار را فعال کنید. راستی آیا اصلاً دستگاه‌تان قابلیت ضربه‌زدن را دارد؟ یا یک دریل معمولی است؟

 

مطالب مرتبط:
کامل ترین لیست تجهیزات و لوازم جانبی کارواش توسن

5. سرعت دریل‌کاری به‌درستی تنظیم نشده است.

در دریل‌کاری، علاوه بر مکانیزم عملکرد، دور و سرعت چرخش هم باید به‌درستی تنظیم شود. برای مثال هنگام سوراخ‌کردن کاشی از سرعت کم شروع می‌کنند تا ترک برندارد و به‌تدریج سرعت را افزایش می‌دهند. بنابراین در مواجه با مشکل، چک کنید که آیا سرعت چرخش مته و ارتعاشی که ایجاد می‌کند متناسب با قطعۀ کارتان هست یا نه.

دور نامناسب، علت سوراخ‌نکردن دریل

6. آیا توان و قدرت دستگاه‌تان جواب‌گوی کارتان هست؟

مسلماً از یک دستگاه ضعیف نمی‌توانید توقع کارهای سنگین داشته باشید؛ پس قدرت دستگاه‌ باید به‌گونه‌ای باشد که از پس سوراخ‌کردن سطح مورد نظر شما برآید. قدرت دریل‌های برقی برحسب وات و قدرت دریل‌های شارژی براساس ولتاژ و حداکثر گشتاوری که در اختیارتان می‌گذارد، سنجیده می‌شود. بنابراین علت سوراخ‌نکردن دریل می‌تواند عدم تناسب قدرت دستگاه با ضخامت و جنس کار باشد.

 

7. گردوخاک و براده‌ به‌درستی خارج نمی‌شود.

در صورتی‌که در حین دریل‌کاری، براده‌‌ها و گرد‌وخاک‌ها به‌خوبی خارج نشوند، در محل جمع‌شده و مانع از عملکرد مناسب مته می‌شوند. 

در حین دریل‌کاری، شیارهای اطراف مته، گردوخاک‌ها را به سمت بیرون هدایت می‌کنند. اما این، به تنهایی کافی نیست و ما هم باید به این فرایند کمک کنیم؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌شود سوراخ‌کاری را در چند کورس انجام دهید؛ به این صورت که با هر بار پیش‌روی، کمی مته را به عقب (به سمت بیرون) بکشید تا خاکه‌ها و براده‌ها از حفره خارج شوند.

 

8. دریل را با زاویۀ نامناسب در دست گرفته‌اید.

روش صحیح کار با دریل این است که آن را با زاویۀ مستقیم و عمود بر سطح نگه‌دارید. هرچند برخی افراد برای بزرگ‌کردن قطر سوراخ حفرشده، دریل‌کاری را با زاویه انجام می‌دهند. این کار علاوه بر اینکه ممکن است مانع از عملکرد دستگاه شوند، به سلامت آن هم آسیب می‌زند. اگر قطعۀ کار در جای خود محکم نیست و احتمال دارد در حین عملیات بلغزد، به کمک یک گیره آن را ثابت کنید.

زاویۀ نامناسب دستگاه، علت سوراخ‌نکردن دریل

9. فشار مناسبی به دستگاه وارد نمی‌کنید.

در حین عملیات شما هم باید کمی فشار روبه‌جلو به دستگاه وارد نمایید. شل نگه‌داشتن دریل یا اعمال فشار بیش‌از‌اندازه ممکن است باعث شود دستگاه، سطح را سوراخ نکند یا به‌سختی این کار را انجام دهد. 

میزان فشار اعمالی به دستگاه به مواردی مثل قطر مته، اندازۀ آن، جنس سطح و ضخامت آن بستگی دارد و نمی‌توان برای آن قانون خاصی تعریف کرد. مقدار مناسب این فشار به‌مرور و به‌صورت تجربی دست‌تان می‌آید.

 

10. مانعی در مسیر سوراخ‌کاری وجود دارد. 

بله؛ ممکن است به مانعی برخورد کرده باشید. این اتفاق اغلب در هنگام سوراخ‌کردن دیوار رخ می‌دهد؛ چون درون آن‌ها اغلب میلگرد یا ستون‌های فلزی و بتنی کار شده است. وقتی مته به این مصالح می‌رسد درصورتی که توانایی نفوذ به آن‌ها را نداشته باشد متوقف می‌شود و دیگر به پیشروی خود ادامه نمی‌دهد. از آنجایی که در این شرایط فشار مضاعفی به دستگاه وارد می‌آید، صدای آن تغییر می‌کند و متوجه برخورد با مانع خواهید شد. 

سخن پایانی 

10 علت سوراخ‌نکردن دریل و توقف پیشروی مته در سطح را توضیح دادیم. در اغلب مواقع مشکل به یکی از این موارد مطرح‌شده برمی‌گردد. اما درصورتی که از تناسب نوع مته و دستگاه با قطعۀ کار اطمینان دارید و به‌درستی با ابزار کار  می‌کنید، بهتر است از خود بپرسید که آیا دریل‌تان سالم است؟ به سرویس‌کاری نیاز ندارد؟ در این شرایط برای بررسی مشکل و تعمیر احتمالی دستگاه، به تعمیرکاران متخصص یا مراکز خدمات پس از فروش آن مراجعه نمایید.

حتماً برای ما و دیگر دوستان ابزاربه‌دست از تجربه‌های مشابه و روش‌‌هایی که در برخورد با این مسئله در پیش گرفته‌اید بنویسید.

مطالب مرتبط:
تفاوت دریل ساده و چکشی؛ راهنمای انتخاب هوشمندانه

 

سوالات متداول

• چرا دریل، سوراخ‌کاری را کامل انجام نمی‌دهد؟

برخورد مته با یک مانع، خارج‌نشدن کامل براده و گردوخاک از مسیر حفرشده، فشار اعمالی به دستگاه یا زاویۀ نامناسب دستگاه نسبت به سطح در حین سوراخ‌کاری یا وجود مانع در مسیر آن می‌توانند از علل این مشکل باشند.  

• چرا دریل کاشی و دیوار را سوراخ نمی‌کند؟

موارد مختلفی می‌تواند علت سوراخ‌نکردن دریل باشد که از آن جمله می‌توان به نامناسب‌بودن مته، عدم انتخاب مکانیزم چکشی، جهت چرخش سه‌نظام، سرعت و فشار اعمالی اشتباه، توان ضعیف دریل یا وجود مانع در مسیر سوراخ‌کاری اشاره کرد.   

امتیاز شما به این مقاله

2.7/5 - (3 امتیاز)

ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
بهترین ابزار طبیعت‌گردی و کمپینگ در فصل بهار

بهترین ابزار طبیعت‌گردی و کمپینگ در فصل بهار

ادامه مطلب »
تفاوت مته آهن و مته الماسه؛ راهنمای انتخاب مته مناسب

تفاوت مته آهن و مته الماسه؛ راهنمای انتخاب مته مناسب

ادامه مطلب »
ابزار و تجهیزات مناسب کارگران؛ معرفی بهترین ابزار به مناسبت روز جهانی کارگر

ابزار و تجهیزات مناسب کارگران؛ معرفی بهترین ابزار به مناسبت روز جهانی کارگر

ادامه مطلب »
ابزار چیست؟ آشنایی با دنیای ابزار از ساده تا حرفه ای

ابزار چیست؟ آشنایی با دنیای ابزار از ساده تا حرفه ای

ادامه مطلب »
به اشتراک بگذارید
لوگو سایت ابزار توسن

برای اطلاع از آخرین اخبار توسن، در خبرنامه عضو شوید.

Instagram Youtube Telegram Eaparat
ارتباط با ما
  • پورتال عاملیت خدمات
  • درباره ما
  • تماس با ما
دسترسی سریع
  • محصولات
  • خدمات
  • نمایندگان
دانلود کاتالوگ‌ها

ابزارآلات برقی

ابزارآلات دستی

تمامی حقوق متعلق به سایت توسن است