دریل گیربکسی که میگویند چه نوع دریلی است؟ چه کاربردی دارد؟ و تفاوت آن با دریلهای دیگر در چیست؟ در این مطلب توضیح میدهیم که دریل گیربکسی چیست و به تمامی این سؤالات پاسخ میدهیم.
دریل گیربکسی چیست؟
دریل چکشی گیربکسی توسن هم مانند دریلهای دیگر از مکانیزم چرخشی و ایجاد ضربه جهت سوراخکاری استفاده میکند. با این تفاوت که قدرتمندتر از دیگر انواع دریل است و این امکان را به شما میدهد که دستگاه را بر روی حالت قدرتی یا سرعتی را تنظیم نمایید.
دریل گیربکسی، نیمتنهای فلزی دارد که چرخدندههای گیربکسی را در برگرفته است. این چرخدندهها به موتور متصل هستند و نیرو و انرژی آن را جهت چرخش مته به سهنظام منتقل میکنند. حرکت و عملکرد آنها را میتوان بهگونهای تغییر داد که نیروی موتور را در خروجی به سرعت بیشتر یا قدرت بیشتر تبدیل نماید.
حالت قدرتی یا سرعتی در دریل گیربکسی به چه معناست؟
سرعت و قدرت رابطۀ معکوسی با هم دارند؛ وقتی سرعت دستگاه زیاد میشود قدرت آن کاهش مییابد و برعکس، وقتی دور دستگاه کم است قدرت آن در بیشترین حالت قرار میگیرد.
دریلهای گیربکسی معمولاً دو سرعته هستند. بر روی بدنۀ آنها کلید تنظیم حالت گیربکس یا کلید تنظیم دور وجود دارد که توسط آن میتوانید دور یا سرعت دستگاه را به زیاد و کم تغییر دهید.
وقتی کلید را روی دور بالا قرار میدهید دستگاه سرعتی عمل میکند و قدرت اعمالی آن جهت ضربهزدن کاهش مییابد. زمانی هم که کلید را روی دور پایین میگذارید قدرت موتور در بیشترین میزان خود منتقل میشود و بهاصطلاح دستگاه قدرتی عمل میکند.
اما قابلیت تنظیم دستگاه بر روی حالت قدرتی و سرعتی به چه کارمان میآید؟
دریل گیربکسی چه کاربردی دارد؟
تصور کنید با دیوارگچی یا قطعۀ چوبی ظریفی روبرو هستید؛ اگر در هنگام سوراخکاری، دریل با قدرت زیاد ضربه بزند آیا امکان ترک برداشتن یا آسیبدیدن قطعه وجود ندارد؟ پس مسلم است که برای دریلکاری سطوح نرم و سبک، حالت سرعتی به کارتان میآید.
اما وقتی میخواهید سطحی سخت و ضخیم را دریلکاری کنید، چطور؟ در اینجا قدرت زیاد نیاز دارید یا سرعت چرخش بیشتر؟
در این شرایط از حالت قدرتی استفاده میکنیم تا عملیات خود را راحتتر و سریعتر انجام دهیم.
دریل گیربکسی چه تفاوتی با دریل چکشی دارد؟
دریلهای گیربکسی در ساختار و عملکرد مشابهت زیادی با دریلهای چکشی دارند. هر دو دستگاه علاوه بر چرخش مته، قابلیت ایجاد ضربه هم دارند و در هر دو این مکان فراهم است که فقط از حالت دریل ساده آن استفاده کنید یا حالت چکشی.
در دریلهای چکشی از تعداد چرخدندههای کمتری استفاده شده است و به همین دلیل این دستگاهها نسبت به نوع گیربکسی از قدرت و ابعاد کمتری هم برخوردارند. از طرفی دریلهای گیربکسی قویتر هستند و بهدلیل گیربکس دو سرعته، کنترل و تسلط کاربر را بر کار افزایش میدهند.
دریلهای گیربکسی که گاهی به آنها گیربکسی چکشی هم گفته میشود برای عملیاتهای سنگینتر چون سوراخکاری فولاد و آهن و سیمان به کار گرفته میشوند. سوراخکردن سطوح و قطعاتی که امکان انجام آن با دریلهای چکشی ممکن نیست.
امیدواریم در این مطلب جواب سؤال خود را مبنی بر اینکه دریل گیربکسی چیست و چه میکند، دریافت کرده باشید. خوشحال میشویم که نظرات و دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.