پرش به محتوا
لوگو سایت ابزار توسن
  • صفحه اصلی
  • همه مقالات
  • راهنمای ابزارها
  • راهنمای مشاغل
  • ایمنی در کار
  • با هم بسازیم
  • اخبار و رویدادها
  • صفحه اصلی
  • همه مقالات
  • راهنمای ابزارها
  • راهنمای مشاغل
  • ایمنی در کار
  • با هم بسازیم
  • اخبار و رویدادها

بتن‌کن یا چکش تخریب؟ کدام‌یک بهتر است؟

  • تاریخ انتشار: 03/03/16
  • زمان مورد نیاز برای مطالعه :10 دقیقه
  • نویسنده: تیم محتوایی توسن
ابزارهای تخریب توسن
فهرست مطالب

بحث حفاری، کنده‌کاری و تخریب که پیش می‌آید، چکش تخریب و بتن‌کن، اولین ابزارهایی هستند که پیش روی‌ ما قرار می‌گیرند. هر دو ابزار با هدف مشترکی تولید شده‌اند و وظیفۀ شکستن و خرابی سطوح سخت را بر عهده دارند. با این حال، کدام‌یک برای پیش‌برد عملیات‌‌ها به کارمان می‌آیند؟ آیا هر دو دستگاه در عملکرد کاملاً مشابه هستند؟

در این مطلب قصد داریم از عملکرد و تفاوت بتن‌کن و چکش‌ تخریب صحبت کنیم و توضیح دهیم که کدام‌یک برای ما مناسب‌تر هستند.

 

آشنایی با انواع بتن‌کن

بتن‌کن‌ها که از آن‌ها به دریل‌ بتن‌کن هم نام می‌برند، ابزارهایی چند منظوره محسوب می‌شوند. از یک طرف حرکت چرخشی ایجاد می‌کنند و قابلیت دریل‌کاری دارند. از طرف دیگر جهت تخریب سطوح به سیستم ضربه‌زننده مجهز هستند؛ سیستمی که در آن پیستونی در داخل یک سیلندر هوا حرکت می‌کند، فشار هوای درون آن را به سمت جلو می‌راند و حرکت ضربه‌ای ایجاد می‌کند. 

به‌کمک بتن‌کن‌ها به‌راحتی سوراخ‌کاری و تخریب سطوح سختی چون سنگ، بتن و آجر را انجام می‌دهید و می‌توانید به کنده‌کاری کاشی و سرامیک بپردازید.

بتن‌کن 8033 توسن

دریل بتن‌کن‌ها از نظر عملکرد و نوع کاربری به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که هر یک توسط یکی از سه مشخصۀ مهم زیر معرفی می‌گردند:

تعداد حالت کاری

بتن‌کن‌ها را می‌توان در چند حالت کاری متفاوت به کار برد. برخی از آن‌ها از دو حالت کاری دریل چکشی و تخریب برخوردارند و شما می‌توانید بنا به نیاز، عملکرد دستگاه را روی یکی از این دو حالت تنظیم نمایید. 

اما برخی دیگر از بتن‌کن‌ها علاوه بر دو قابلیت بالا حالت دریل ساده را هم در خود دارند؛ به این ترتیب در مواجهه به متریال‌های نرمی که اعمال ضربه ممکن است به آن‌ها صدمه بزند می‌تونید از حالت چرخش ساده و بدون ضربۀ آن استفاده کنید.

 

نوع ابزارگیر

ابزارگیرهای این دستگاه‌ها را از دو نوع  SDS Plus و SDS Max قرار می‌دهند:

  • بتن‌کن‌های با ابزارگیر SDS Plus به کار عملیات‎‌‌های سبک می‌آیند؛ چرا که فقط می‌توان قلم‌ها و مته‌‌های نازکی را که در انتهای خود 4 شیار دارند، بر روی آن‌ها نصب نمود. 
  • در حالی‌که بر روی ابزارگیرهای SDS Max می‌توان قلم‌ها و مته‌هایی را سوار کرد که قطورتر هستند و در انتهای خود 5 شیار دارند. متعاقباً بتن‌کن‌های دارای این نوع ابزارگیر را برای پروژه‌های سنگین‌تر پیشنهاد می‌‌کنند.

وزن

قدرت دستگاه‌های تخریب را براساس توان موتور آن‌ها می‌سنجند. هرچه توان دستگاهی بالاتر باشد موتور آن بزرگ‌تر و وزن آن هم بیشتر خواهد بود؛ به همین دلیل وزن را عاملی ملموس در قدرت تخریب‌ این ابزارها به حساب می‌آورند و آن‌ها را برحسب وزنی که دارند دسته‌بندی می‌کنند.

برای مثال بتن‌کن‌های 3 کیلویی را برای انجام عملیات‌های سبک پیشنهاد می‌دهند و بتن‌کن‌های 11 کیلویی را مختص پروژه‌های صنعتی‌تر می‌دانند. 

 

مطالب مرتبط:
راهنمای گام به گام نگهداری و تعمیر بکس برقی

آشنایی با انواع چکش تخریب

دستگاه چکش تخریب که آن را در بازار به پیکور و هیلتی هم می‌شناسند، صرفاً به‌منظور تخریب طراحی شده‌ است و جهت انجام آن، همچون بتن‌کن‌‌ از سیستم پیستون و سیلندر هوا بهره می‌برد.

در چکش‌های تخریب هم بین قدرت و وزن رابطۀ مستقیمی برقرار است و به همین دلیل برای درک کاربر از میزان توانمندی دستگاه، آن را با چندکیلویی بودنش معرفی می‌کنند. 

چکش تخریب2 6005

 

تفاوت بتن‌کن و چکش‌ تخریب در چیست؟

احتمالاً تاکنون متوجه تفاوت بتن‌کن و چکش‌ تخریب شده‌اید. اما اجازه بدهید به جزء از این تفاوت‌ها اسم ببریم:

 

حالت کاری

چکش‌های تخریب فقط عملکرد تخریبی دارند. در حالی‌که مطابق آنچه گفته شد بتن‌کن‌ها علاوه بر تخریب، از قابلیت چرخش مته هم برخوردارند و می‌توان از آن‌ها برای سوراخ‌کردن قطعات و سطوح سخت و ضخیم هم استفاده کرد.

 ضمن اینکه خود بتن‌کن هم در دو گروه دو حالته و سه‌حالته عرضه می‌شود و این امکان وجود دارد که آن‌ها را براساس نوع کار در چند حالت کاری مختلف تنظیم کرد.

 

انعطاف‌پذیری

بتن‌کن‌ها در مقایسه با چکش‌های تخریب وزن سبک‌تری دارند؛ بنابراین می‌توانید در ارتفاع، گوشه‌ها و در کل زوایا و جهات مختلف از آن‌ها استفاده کنید. می‌توان گفت این ویژگی دقت و آزادی عمل شما را در کار افزایش می‌دهد.

اما سنگین‌وزن‌بودن دستگاه‌های چکش تخریب چنین آزادی عملی به شما نمی‌دهد و استفاده از آن‌ها را محدود می‌سازد.

 

قدرت

برای درک قدرت ابزارهای تخریبی به سراغ دو پارامتر اصلی توان و انرژی ضربه‌ای می‌روند. توان دستگاه برحسب وات سنجیده می‌شود و انرژی ضربه‌ای را که نمایان‌گر مقدار انرژی آزادشده توسط دستگاه در هر ضربه است، با واحد ژول می‌سنجند. پیکورها در این دو فاکتور یعنی توان و انرژی ضربه‌ای در سطحی بالاتر قرار دارند و به‌مراتب قدرتمندتر از بتن‌کن‌ها هستند.

 

نوع کاربری

تفاوت‌هایی که تا اینجا ذکر شد نوع کاربری این دو دستگاه را از هم متمایز می‌سازد.

بتن‌کن‌ها برای تخریب‌های سطحی و سبک به کار می‌روند؛ کارهای تأسیساتی و تعمیرات مثل ایجاد شیار برای لوله‌کشی و سیم‌کشی برق، نصب درب و پنجره، کنده‌کاری کاشی و سرامیک، نصب کابینت و تخریب دیگر مصالح ساختمانی. هر جایی که به دریل‌کاری هم نیاز پیدا کنید این ابزار به کمک‌تان می‌آید. اما چکش تخریب در پروژه‌های بزرگ‌تر و سنگین‌تر مانند تخریب آسفالت و سنگ‌فرش مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

بتن کن و تخریب توسن

بتن‌کن برای ما بهتر است یا چکش تخریب؟

حالا دیگر تفاوت بتن‌کن و چکش‌ تخریب برای شما روشن است؛ هیچ‌‌یک از این ابزارها نسبت به دیگری برتری ندارد، هر کدام از آن‌ها با ویژگی‌ و عملکرد خاصی به کمک کاربر می‌آیند و در برخی عملیات‌ها مکمل هم هستند.  

با این حساب برای انتخاب از بین آن‌ها فقط باید نیازها و انتظارات خود را از ابزار تخریبی مشخص نمایید. شاید هم به این نتیجه برسید که برای پیش‌برد بهتر پروژه‌های‌تان لازم است هر دو ابزار را در کنار هم داشته باشید.

 

مطالب مرتبط:
نکات ایمنی استفاده از ژنراتور بنزینی هنگام قطعی برق

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. سؤالات و نظرات خود را حتماً در بخش «دیدگاه‌ها» و «ارتباط با توسن» با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخ دهیم.

سوالات متداول

• بتن‌کن و چکش تخریب چه فرقی با هم دارند؟

بتن‌کن از دو قابلیت دریل‌کاری و تخریب برخوردار است و علاوه بر سوراخ‌کاری متریال‌های سختی چون بتن برای تخریب‌های سطحی و سبک‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما چکش تخریب قدرتمندتر از بتن‌کن است و فقط از یک مکانیزم چکشی و ضربه‌زننده بهره می‌برد. این ابزار برای پروژه‌های حفاری و تخریب سنگین‌ و صنعتی به کار می‌رود.

• بتن‌کن بهتر است یا چکش تخریب؟

هر کدام از این ابزارهای کاربری خاص خود را دارند و حتی در برخی پروژه‌ها از هر دو به‌عنوان مکمل هم استفاده می‌کنند. این، نیاز و انتظارات کاربر است که مشخص می‌کند کدام‌یک برای او مناسب‌ است.

امتیاز شما به این مقاله

3/5 - (2 امتیاز)

ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تفاوت های کلیدی بتن کن و چکش تخریب

تفاوت های کلیدی بتن کن و چکش تخریب

ادامه مطلب »
نکات حیاتی ایمنی هنگام کار با بتن کن و تخریب

نکات حیاتی ایمنی هنگام کار با بتن کن و تخریب

ادامه مطلب »
اینورترهای جدید توسن؛ گامی فراتر در صنعت جوشکاری با تکنولوژی igbt

اینورترهای جدید توسن؛ گامی فراتر در صنعت جوشکاری با تکنولوژی igbt

ادامه مطلب »
کیف ابزار یا جعبه ابزار؟ بررسی تفاوت‌ها، کاربردها و راهنمای خرید ابزار قابل حمل

کیف ابزار یا جعبه ابزار؟ راهنمای جامع انتخاب و خرید

ادامه مطلب »
به اشتراک بگذارید
لوگو سایت ابزار توسن

برای اطلاع از آخرین اخبار توسن، در خبرنامه عضو شوید.

Instagram Youtube Telegram Eaparat
ارتباط با ما
  • پورتال عاملیت خدمات
  • درباره ما
  • تماس با ما
دسترسی سریع
  • محصولات
  • خدمات
  • نمایندگان
دانلود کاتالوگ‌ها
کاتالوگ ابزار برقی توسن

ابزارآلات برقی

کاتالوگ دستی

ابزارآلات دستی

تمامی حقوق متعلق به سایت توسن است